Bordeaux


Bordeaux

Francouzská vína z oblasti Bordeaux. Červená vína vinařství - Chateau Barbier Bellevue, Chateau Piconat, Chateau Beausejour, Chateau Gemeillan a Chateau Bellegrave vynikají především v poměru cena / kvalita. V nabídce najdete i jedno víno suché z odrůdy Sauvignon Blanc z Chateau La Verriere a jeden sladký botrytický sběr - Loupiac z Chateau Massac.

Aktuální nabídka vín

Chateau La Verriere blanc AOC

Francouzské bílé suché víno z oblasti Bordeaux z Chateau La Verriere. Vlastníci vinařství - rodina Bessette vyrábí víno již po čtyři generace.

Vinařství se nachází východně od Bordeaux apelace vesnici Landerrouat. Víno je vyrobené z odrůdy Sauvignon Blanc. Ruční sběr i třídění, vinifikace v nerezu a zrání částečně v dubových sudech.

V aroma exotické ovoce a bílé broskve. V chuti je víno plnější s jemnou kyselinkou. Opět s tóny po exotickén ovoci a broskích, v závěru velmi dlouhá aromatická persistence. Párování s rybou a korýši. Archivační potenciál 3 roky.

Chateau Massac Loupiac AOC

Francouzské bílé sladké víno z oblasti Bordeaux z Chateau Massac, apelace Loupiac. Botrytický sběr.

Vinařství pokrývá 37 hektarů vinic a rozprostírá se mezi třemi vesnicemi - Gabarnac, Loupiac a Sainte-Croix du Mont. Víno je vyrobené z odrůd 90% Sémillon, 5% Muscadelle a 5% Sauvignon. Jde o botrytický sběr se zbytkovým cukrem 88g/l. Víno zraje 12 měsíců ve francouzských dubových sudech. Ideální párování s modrým sýrem, Foie Gras, brzlíkem nebo ke krémovým dezertům.

V aroma zralé hrušky, broskve a pečené mandle. V chuti jemné, elegantní, s vyrovnaným poměrem sladkosti a kyselinky. Velmi dlouhý a ovocný závěr. Archivační potenciál je více jak 10 letý.

Chateau Barbier Bellevue rouge Bergerac AOC

Francouzské červené suché víno apelace Bergerac z Chateau Barbier Bellevue. Rodina Deffarge vlastní Chateau Barbier Bellevue již od 18. století.

Vinohrady profitují z excelentního terroir okolí Montravel, 20 km jižně od Saint-Emilion. Vinice vinařství zabírají plochu 42 ha na podloží z jílu a vápence. Víno je vyrobené z odrůd Merlot (70%), Cabernet Sauvignon (10%), Cabernet Franc (10%) a Malbec (10%). Všechny hrozny podstupují týdenní studenou maceraci pro získání ovocnosti a jemné třísloviny, až poté následuje klasická fermentace (10-12 dní) při kontrolované teplotě. po zrání v tancích se lahvuje na jaře dalšího roku. 

Barva vína je granátová s tmavými odlesky. V aroma lesní ovoce a černý rybíz. V chuti vyvážené s jemnou tříslovinou a příjemnou svěžestí. Párujte téměř se všemi druhy masa. Archivační potenciál 5 let.

Chateau Piconat rouge AOC

Francouzské červené suché víno z oblasti Bordeaux z Chateau Piconat. Rodina Comin vlastní Chateau Piconat již po pět generací.

Víno je vyrobené z odrůd Merlot (80%), Cabernet Sauvignon (15%) a Cabernet Franc (5%). 

Třešnová barva vína, v aroma červené ovoce. Na patře velmi jemné s dlouho trvajícími ovocnými tóny a středně plné. Příjemné a dobře vyvážené víno s jemnou tříslovinou. Párujte s grilovaným masem, tvrdými sýry a studeným francouzským předkrmem (nářezem). Archivační potenciál 5-8 let.

Chateau Beausejour rouge Fronsac AOC

Francouzské červené suché víno z oblasti Bordeaux z Chateau Beausejour, apelace Fronsac. Rodina Melet vlastní Chateau Beausejour již po pět generací.

Víno je vyrobené z odrůd Merlot (85%), Cabernet Sauvignon (10%) a Cabernet Franc (5%). Keře jsou vysazeny v hustotě 6000 na hektar. Ruční sběr a vinifikace v nerezovém a betonovém tanku po dobu 20 dní. Víno poté ve vinařství zraje po dobu 18 měsíců, z toho 2/3 v dubových francouzských sudech.

Aroma červeného ovoce. Na patře středně plné, velmi ovocné, s jemnou tříslovinou a vynikající vyvážeností. Skvělý poměr ceny a kvality.

Nabízíme i v lahvi Magnum - 1.5l

Chateau Grand Lys – Bordeaux Superieur AOC

Francouzské červené suché víno z oblasti Bordeaux z Chateau Grand Lys. Stará usedlost z roku 1805 je obklopená vinicemi a nachází se v regionu Entre-Deux-Mers.

Červené suché víno vyrobené z odrůd 40% Merlot - 30% Cabernet Sauvignon - 30% Cabernet Franc. Vinice se rozkládají v okolí Chateau na 25 hektarech. Sklizeň hroznů probíhá manuálně, zraje v dubovém sudu po dobu 12 měsíců.

Barva vína je tmavší, červená. V aroma červené ovoce a tóny po vanilce. V chuti středně plné až plné, kulaté s delším závěrem. 

Chateau Bellegrave Pauillac AOC

Francouzské červené suché víno z oblasti Bordeaux z Chateau Bellegrave.

Stáří vinic je v průměru okolo 25 let. Víno je vyrobené z odrůd 55% Cabernet Sauvignon a 45% Merlot. Všechny hrozny podstupují studenou maceraci, poté následuje klasická fermentace. Zraje 12 měsíců v sudech z francouzského dubu - z toho 40% v nových sudech. Průměrná roční produkce okolo 20 000 lahví. 

Barva vína je granátová s tmavými odlesky. V aroma zralé červené ovoce a černý rybíz. V chuti plnější, ovocné s příjemnou tříslovinou a delší dochutí. Vhodné k rare steakům a zvěřině. Archivační potenciál 5-7 let.

Chateau Bellerive Cru Bourgeois – Médoc AOC

Francouzské červené suché víno z oblasti Bordeaux z Chateau Bellerive Cru Bourgeois apelace Medoc AOC. Chateau Bellerive se rozkládá na 14 ha v severní části apelace Medoc na jílovitém a štěrkovém podloží a rodina Perrin se stará o vinařství a vinohrady již po 4 generace.

Červené suché víno vyrobené z odrůd 50% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon a 8% Cabernet Franc a 2% Petit Verdot. Sklizeň hroznů probíhá manuálně a selektuje se pouze to nejlepší a nejvyzrálější. Vinifikace probíhá v betonových tancích a poté dozrává v dubových sudech než jde do lahve.

Barva vína je tmavší, červená. V aroma červené ovoce, kořenitost a tóny po zrání v dubovém sudu. V chuti středně plné, ovocné, se sladkou a jemnou tříslovinou. 

Chateau La Douce – Médoc AOC

Francouzské červené suché víno z regionu Bordeaux z Chateau La Douce a apelace Medoc AOC.

Červené suché víno vyrobené z odrůdy Merlot. Keře jsou relativně mladé, vysazené v roce 2003 na podloží jílu a vápence. Sklizeň hroznů probíhá manuálně, zraje v dubovém sudu.

Barva vína je tmavší, červená. V aroma zralé červené ovoce a tóny po čokoládě. V chuti středně plné, tmavé ovocné a opět stopy po čokoládě. Archivace je možná po dobu 5-10 let.