Palmento Costanzo

Sicilia

Vinařství Palmento Costanzo produkuje bílá i červená vína Etna DOC v rámci Parco dell’Etna - kde vládne úžasná příroda a biodiversita unikátní na celém světě. Navíc od roku 2013 byla tato oblast zahrnuta jako světové dědictví UNESCO. Vinice o rozloze 10ha jsou vysazeny na lávovém podloží odrůdami typickými pro tuto oblast - Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio, Carricante a Catarratto z nichž některé jsou staré více než 100 let.

Aktuální nabídka vín

Mofete Bianco Etna DOP

Bílé suché víno ze Sicílie. Vyrobeno ve vinařství Palmento Costanzo z lokálních odrůd 70% Carricante 30% Catarratto, které byly sklizeny v bio režimu v severní části Etny na vulkanickém podloží a z keřů o stáří 5-30 let. Fermentace probíhá v nerezových tancích a následné zrání po dobu 6 měsíců také v nerezu.

Barva je středně slámově žlutá. Ovocné aroma s tóny květin, citrusů, balsamika a minerality. Na patře je víno svěží, strukturované s delším zakončením. Teplota podávání 10-12°C. 

Bianco di Sei Etna DOP

Bílé suché víno ze Sicílie. Vyrobeno ve vinařství Palmento Costanzo z lokálních odrůd Carricante 90% a Catarratto 10%, které byly sklizeny v bio režimu v severní části Etny na vulkanickém podloží a z keřů o stáří 30-100 let. Fermentace probíhá v nerezových tancích a následné zrání po dobu 6 měsíců také v nerezu. Dalšího půl roku v lahvi než jde do prodeje.

Barva je slámově žlutá. Ovocné aroma s tóny květin, citrusů, šalvěje a máty. Na patře je víno ohromující, lahodné, svěží a s delším zakončením. Teplota podávání 10-12°C. 

Mofete Rosso Etna DOP

Červené suché víno ze Sicílie. Vyrobeno ve vinařství Palmento Costanzo z lokálních odrůd 80% Nerello Mascalese a 20% Nerello Cappuccio, které byly sklizeny v bio režimu v severní části Etny na vulkanickém podloží a z keřů o stáří 5-30 let. Víno bylo nejdříve macerováno 10 dní na slupkách. Fermentace probíhá v nerezových tancích a následné zrání po dobu 12 měsíců také v nerezu. Víno poté odpočívá půl roku než je uvedeno do prodeje.

Barva je krásně rubínová. Aroma s tóny koření a stopou čerstvých bylinek a vulkanického popela. Na patře je víno šťavnaté, elegantní, vyvážené a minerální s delší dochutí. Teplota podávání 16-18°C.

Nero di Sei Etna DOP

Červené suché víno ze Sicílie. Vyrobeno ve vinařství Palmento Costanzo z lokálních odrůd 80% Nerello Mascalese a 20% Nerello Cappuccio, které byly sklizeny v bio režimu v severní části Etny na vulkanickém podloží a z keřů o stáří 30-120 let. Víno bylo nejdříve macerováno 14 dní na slupkách. Fermentace probíhá v kónických francouzských dubových sudech a následné zrání opět v dubových sudech 3000l a 5000l po dobu 24 měsíců. Víno poté odpočívá další rok než je uvedeno do prodeje.

Barva je elegantní a výrazně rubínová. Aroma ovocné s tóny minerality a sopečného podloží. Na patře je víno jemné až sametové, s mírným tříslem. V delší dochuti stopy po mandlích. Teplota podávání 18-20°C.