Viña Bujanda


Rioja

Vinařství se řadí mezi historické v regionu Rioja. Jeho počátky se datují do roku 1889, kdy Joaquin Martinez Bujanda koupil svoje první vinařství Bodega Viña Bujanda. Od té doby se rodina rozrostla na 5 vinařství v různých španělských oblastech. Hospodaří na 120ha vinic s převahou odrůdy Tempranillo a pod značnou Viña Bujanda vyrábí vína spíše tradičního stylu. Vinice jsou v průměru 30 let staré a nachází se v Rioja Alavesa a Rioja Alta. 


Aktuální nabídka vín

Rioja Tinto Joven

Červené suché víno Tinto Joven ze španělské vinařské oblasti Rioja. Vyrobené z odrůdy Tempranillo..

Mladá Rioja. Fermentace a macerace trvá při kotrolované teplotě 16 dní v nerezovém tanku. Zraje 4 měsíce v nerezu a pak je lahvováno. Barva vína je červeno-fialová. V aroma černé a červené boulovité ovoce (černý rybíz, ostružiny a maliny). V ústech jemné, velmi ovocné, svěží a středně plné. Pijte vychlazené na 15-16°C.

Rioja Crianza

Červené suché víno Crianza ze španělské vinařské oblasti Rioja. Vyrobené z odrůdy Tempranillo.

Fermentace a macerace trvá při kontrolované teplotě 16 dní v nerezovém tanku. Zraje 12 měsíců v sudu z amerického dubu. Barva vína je červeno-fialová s modrým okrajem. V aroma ostružiny a borůvky společně s kořením jako například hřebíček nebo skořice, trocha tabáku a balsamika. V ústech svěží, ovocné s lehkou tříslovinou. Středně plné, živé a komplexní. Pijte vychlazené na 16-17°C.

Rioja Reserva

Červené suché víno Reserva ze španělské vinařské oblasti Rioja. Vyrobené z odrůdy Tempranillo.

Fermentace a macerace trvá při kontrolované teplotě 18 dní v nerezovém tanku. Zraje 24 měsíců v sudu z amerického dubu (70%) a z francouzského (30%). Barva vína je červeno-fialová s modrým okrajem. Elegantní a komplexní aroma ve kterém převládají ostružiny, švestky v likéru a trnky. V ústech plnější, svěží, ovocné, elegantní s lehkou tříslovinou. Delší dochuť. Pijte při teplotě na 17-18°C.

Rioja Gran Reserva

Červené suché víno Gran Reserva ze španělské vinařské oblasti Rioja. Vyrobené z odrůdy Tempranillo.

Fermentace a macerace trvá při kontrolované teplotě 22 dní v nerezovém tanku. Zraje 26 měsíců v sudu z amerického a francouzského dubu. Barva vína je krásně třešnově červená s fialovým okrajem. Elegantní a komplexní aroma ve kterém převládají ostružiny a švestky v likéru s tóny tabáku, vanilky a koření. V ústech plnější, ovocné, svěží a elegantní. Kulaté a vrstevnaté s dlouhou dochutí. Pijte při teplotě na 17-18°C.