Schlossgut Liebieg
Mosel
Německé vinařství, které se nachází v oblasti okolo řeky Mosely, kde vznikají jedny z nejlepších Rieslingů na celém světě. Rodinné vinařství Kirsten zdědil nynější majitel Bernard Kirsten od svých rodičů v roce 1992 a ihned se pustil do práce na strmých vinicích nad svojí farmou. Rieslingy mají krásně vyvážené cukry a kyselinku a jsou skvělé jak na běžné popíjení, tak na dlouhou archivaci. Nejstarší keře ze kterých se vyrábí Riesling 1904 byly vysazeny právě v roce 1904! Jsou tedy vyrobeny z více jak 100 let starých keřů!
Spontání fermentace, zraje v nerezovém tanku. Zbytkový cukr 12g/l, kyselinka 6.4g/l. Vinohrady byly vysázeny mezi lety 1971 - 2007 v lokalitě Klüsserather Riesling.
Mladý a suchý Riesling z vinařství Kirsten z oblasti Mosel. Spontání fermentace, zraje v nerezovém tanku. Zbytkový cukr 5.7g/l, kyselinka 6.4g/l. Vinohrady byly vysázeny mezi lety 1971 - 1981 v lokalitě Klüsserather Bruderschaft.
Polosuchý Riesling z vinařství Kirsten z oblasti Mosel. Svěží a šťavnatý Riesling se zbytkovým cukrem a skvěle vybalancovanou kyselinkou. Zraje v nerezovém tanku. Zbytkový cukr 20.6g/l, kyselinka 7.3g/l. Vinohrady byly vysázeny mezi lety 1970 - 2010 v lokalitě Klüsserather Bruderschaft.
Velmi staré vinice, které byly vysázeny v 20. letech minulého století. Suchý, minerální a plný Riesling na delší archivaci. Spontání fermentace, zraje v nerezovém tanku a z 10% v dubovém sudu. Zbytkový cukr 10.5g/l, kyselinka 6.2g/l. Vinohrad byl vysázeny v roce 1921 v lokalitě Klüsserather Bruderschaft.
Špičkový polosuchý Riesling z vinařství Kirsten z oblasti Mosel. Velmi staré vinice, které vysazeny roku 1904! Jemný, elegantní, plnější, aromatický a polosuchý Riesling. Vhodný na delší archivaci. Zraje v nerezovém tanku. Zbytkový cukr 15g/l, kyselinka 5.9g/l. Vinohrad byl vysázeny v roce 1904 v lokalitě Maximiner Herrenberg.